diumenge, 6 de novembre del 2011

Noticies de l’Arxiu, nº1 (Octubre de 2011)

Una vegada al mes (aproximadament), farem una entrada amb les incorporacions més destacables a l’Arxiu.

En octubre de 2011 hem rebut la donació dels següents documents:
  1. Vicent Olcina ens proporciona un fragment del Diario de las Sesiones de Cortes. Congreso de los Diputados. Legislatura de 1863 a 1864. Madrid: Imprenta Nacional, 13 de noviembre de 1893. On es tracta un interessant problema derivat del vot del sellard Jaime Lloret a les eleccions generals de 15 de maig de 1862.
  2. El mateix Vicent ha trobat un fragment de la Colección Legislativa de España. Sentencias del Tribunal Supremo en materia criminal. Salas segunda y Tercera. Primer semestre de 1889. Madrid: Imprenta del Ministerio de Gracia y Justicia. On es tracta d’un assassinat ocorregut a Sanxet en 1888.
  3. Joaquin Ronda ens ha proporcionat un document imprés, signat a Callosa en 20 d’abril de 1871, sobre dissertacions al voltant de la herencia de Catalina Thous i algunes possesions a Sella i Benimantell que reclamava son pare, el cacic Joan Thous i Carreres, una vegada va morir la seua filla. 
  4.  I com no, l’aparició de Documentació histórica i bibliográfica de la Marina Baixa, realitzada per Agustí Galiana i publicada per AEMaBa, on trobem nombrosos documents sobre Sella.

Gràcies a tots per la vostra aportació!