dijous, 26 d’abril del 2012

Patrimoni en perill: una carta a l’ajuntament de Sella

Recentment, vam comprovar amb sorpresa que la vara de mesurar quintos per al servei militar, que es conservava en l'última planta de l’Ajuntament, es troba a la intempèrie en el recinte de la piscina municipal, en un estat d'abandonament absolut, exposat a la humitat i als canvis de temperatura, cosa que farà que es deteriore en poc temps.
La vara de mesura en l'últim pis de l'Ajuntament, l'any 2004
Aquest instrument té un valor històric i sentimental per al poble de Sella, ja que centenars de joves de Sella es van mesurar allí abans de marxar a fer el servei militar. És, per tant, un objecte susceptible de ser exposat en la Fira de Mostres o en alguna exposició sobre “la Mili”, tal i com ha fet enguany la Diputació d’Alacant amb l’exposició "Quintas y Reclutamiento en la provincia de Alicante, 1770-2011", que està exposant-se en els diferents municipis de la provincia que l’han sol·licitada. Ara mateix l’exposició es troba a Monòver, i mireu quina iniciativa més bona han pres en aquesta població.

Per aquesta raó, li hem enviat una carta al concejal de cultura de l’Ajuntament sol·licitant que s'emmagatzeme i es restaure la vara de mesurar quintos, perquè es conserve per al futur, com una part més del nostre patrimoni històric. Esperem que la sol·licitud siga ben atesa.
La vara encara té les anotacions sobre
l'altura dels quintos. La majoria no superava els 1,65 cm


Estat actual de la vara, darrere de les reixes que donen pas als "vestuaris"

P. Giménez

4 comentaris:

Glò ha dit...

Vergonya, vergonya i més vergonya¡¡¡...perdoneu...pero no puc en les tropelíes sobre patrimoni¡¡

Anònim ha dit...

Ja tenim el compromís verbal del concejal de que l'aparell serà recuperat, restaurat i exposat. Anirem informant de com van les gestions al respecte.

Veieu si algú coneix o pot enterar-se de més informació/anècdotes sobre el mateix.
Pablo

Anònim ha dit...

El regidor podria fer un inventari d.altres objectes, documents, etc ... Que poden tenir valor històric o sentimental per al poble. Això costa poc de fer (segur que menys de x€).

Arxiver ha dit...

L'altre dia vam veure que aquest aparell es troba restaurat en el despatx de l'alcalde$$a.

Ens alegrem de que la nostra petició haja sigut considerada, encara que no haguera costat res contestar a la carta mitjançant un altre escrit o unes paraules pel carrer..