diumenge, 14 d’octubre del 2012

Notícies de l'Arxiu núm 12 (septembre de 2012)


Durant el mes de setembre s'han fet avenços molt destacables en el camp de la fotografia històrica.

- Miguel Alemany ens ha cedit dos fotografies: una d'un grup de llauradors fent la parva i altra de la línia d'autobús coneguda com "La Sellense" a les primeries dels anys 1950.

Principis de la dècada de 1950, possiblement a l'actual avinguda l'EVA nº 5

- L'aparició a facebook d'algunes fotografies de Sella als anys 1920 va resultar un dels descobriments documentals de l'any. 

Es tracta d'un conjunt d'imatges de la dècada de 1920 realitzades per Juan B. Espasa, fotògraf aficionat de vinculació materna amb Sella i difunt al voltant de l'any 1989.
El seu nét, Rafa Sellers, ha recuperat aquesta col•lecció i està donant-la a conèixer. Recentment vam contactar amb ell i amb gran generositat ha oferit estes imatges a l'Arxiu i al poble. Estem pensant en la forma de difondre-les i creiem que una futura exposició (Fira de Mostres?) podria estar a l'altura de les imatges i del generós oferiment de la familia Espasa.
Voldríem manifestar des d'ací un primer agraïment a Rafa i als seus germans, que encara mantenen una vinculació afectiva amb el poble dels seus origens.

Molí de Baix l'any 1928, abans que es mecanitzara.
Una  de les moltes i valuoses imatges de la Col·lecció Juan B. Espasa.

Addenda

Una web creada al voltant de la figura de la religiosa María Isabel de Calatayud, germana del baró de Sella i Agres, ens ha permet aconseguir fotografies sobre la familia del baró de Sella i Agres a principis del segle XX. Per a més informació mireu aquest enllaç: http://madremariaisabel.es/?page_id=49

Adulfo Zapata de Calatayud y Estaña i Isabel Benavent Ascó,
barons d' Agres i de Sella a finals del segle XIX i principis del XX.

Igualment volem informar sobre l'estació meterològica instal·lada per Stephen i Liz Green (Casa Roc) i que ofereix dades periòdicament. No deixeu de consultar-la!




1 comentari:

Arxiver ha dit...

Fe d'errades: la linia d'autobús s'anomenava "La Sellense", no "La Unió", que va ser posterior.