dilluns, 31 d’octubre del 2011

Novetat editorial: recopilats decenes de documents sobre Sella


L'Associació d'Estudis de la Marina Baixa ha publicat un CD ROM amb una recopilació de documents antics de la Marina Baixa. Inclou uns 2.000 documents de tots els pobles de la comarca, tots els temes i totes les èpoques, comprovats en les fons originals. Sella apareix en molts d'ells.
Hi ha textos en llatí (molts d'ells traduïts), català, castellà i altres idiomes. Hi ha documents oficials de cancelleries reials i ajuntaments, obres de cronistes i historiadors i fins i tot algunes obres de creació literària
A banda dels escrits, hi ha uns cent documents gràfics, principalment mapes. A més a més, es pot trobar una bibliografia de la comarca, classificada per temes segons les signatures CDU usades en les biblioteques de tot el món.
Podeu trobar múltiples històries. Coses que han passat en la nostra terra. Amb escenaris i protagonistes locals. Moltes d'elles poc o gens conegudes.
Un recurs a explotar pel curiós, pel lector, per l'estudiant, pel professor, per l'investigador. Un fons documental que suposa un abans i un després per a conèixer el passat de Sella, recopilat durant anys per Agustí Galiana
El preu d'adquisició és de 8 euros, i només 4 per als socis d'AEMaBa. Podeu contactar amb Pablo Giménez (pfontsella[arroba]hotmail.com)
Publicat conjuntament a la web de l'Associació d'Estudis de la Marina Baixa

2 comentaris:

Dani ha dit...

Em consta que les seues publicacions són excel·lents. "La Senda de l'Èxode", on s'explica molt bé l'emprempta morisca a la comarca, és un bon exemple de la seua manera de treballar. Guarda-me'n un, Pablo!

França ha dit...

Dani, La senda de l'éxode és l'obra d'Antoni Mas i Forners, Josep Mas i Martí i Jaume Noguera i Mengual. Per cert, esta gent està treballant molt i molt bé. El primer és mallorquí, professor d'universitat, i els altres dos són xaloners que saben molt de l'història del seu poble.