dilluns, 8 d’abril del 2013

Notícies de l'Arxiu, núm. 18 (març de 2013)

El cine-teatre Avenida

Aquest és el titol del nou programa de l'Arxiu de la Memòria, a CabilóRàdio. En aquest nou episodi mirem de recuperar, en poc més de 25 minuts, els trets principals del cinematògraf de Sella, que va funcionar durant quasi 30 anys. Ens acompanyaran els testimonis de les germanes Antonia i Rosa Pérez, Vicent Rubio i, especialment, Ramón Garcia. Aquest últim, a banda d'un fum de records, ha conservat cartells i programes del cine, dels quals en guardem una còpia en l'Arxiu de Sella (1).


Únicament ens falta una fotografia del conjunt del cine, que Ramón assegura haver tingut i que està buscant. Com que les imatges d'aquest espai no són molt nombroses, a veure si entre tots podem arreplegar-ne per  completar la memòria d'aquest inolvidable centre de cultura i entreteniment.


De moment, us oferim algunes fotografies donades per diverses persones a l'Arxiu i us convidem a escoltar el programa de CabilóRàdio a través de la direcció següent:


Programa de la inauguració del cinema, l'1 de març de 1942.
Aquest esmorzar en l'interior del cinema, amb motiu de les festes de 1960, és
l'única imatge que ens permet fer una mínima recomposició del local.
Joves de Sella a l'interior del cinema el 1959.



Canal a Youtube de l'Arxiu de Sella

Recentment hem estrenat un canal a Youtube on penjarem diferents vídeos que anem elaborant o que anem trobant sobre el nostre poble. De moment, podreu trobar dos vídeos sobre les exposicions "Els carrers de la memòria: Sella 1890-1960" (2010) i "Cent anys de comerç i industria a Sella" (2011), així com un recorregut per les 17 edicions de la Fira de Mostres i Cultura Mediterrània de Sella. Incloem també un fragment d'una gravació de l'any 1966 on ix el llavador i la carretera, i que va ser una de les troballes més impactants de fa uns anys.



(1) Podeu veure la totalitat de les imatges, arreplegades per Glòria Alemany en el seu text titulat "Cuenta Ramón" i publicat al Llibre de Festes de l'any 2008.

1 comentari:

amparo ha dit...

Però quin treball més valuós el de l'Arxiu!.
No em cansaré de repetir-ho